Stickning på youtube

Hej!

Idag tänkte jag tipsa om några videopodcaster om stickning som jag brukar titta på (oftast när jag stickar). Det finns så klart hur många som helst på youtube, men de här tre brukar jag titta på regelbundet.


Först ut är Vero från Along the Lanes. Vero gillar att få olika utlopp för sin kreativitet och räds inte att testa olika hantverkstekniker. Tycker alltid att det är så himla roligt att se hur hon förvandlar idé till handling, och att man ofta får vara se delar av förloppet. Hon gör också många utflykter (ofta stickrelaterade) med podden, och vi har fått följa med henne på Edinburg Yarn festival, Fibre East, och något så spännande som ett YarnCrawl i London (förra och detta året). Hon har även spelat in en liten intervju med Stephen West!! Så himla fin, välproducerad, och framförallt rolig podcast!


Sen kommer Maria från Stitched in Sweden. Den här podcasten började som en stickpodcast (med lite virkning och broderi ibland), men efterhand har det också börjat handla om hur man brukar surdegsbröd, hur man syr kläder, och underkläder. Just nu verkar Maria vara väldigt inne på att sy egna behåar och det är så himla kul att se alla fina saker som hon syr. Maria designar också många fina mönster på sjalar, sockor, vantar, etc. som man kan få se växa fram. Att titta på den här podcasten när man stickar känns precis som att sitta med en kompis och prata om stickning tycker jag. Det är alltid så roligt att få följa med i hennes tankegång om att välja rätt projekt till ett garn hon har köpt. Verkligen en sevärd podcast!


Sist ut är Pia och Dennis från Kammebornia podcast. Den här podcasten är verkligen en fröjd för ögonen. Bilderna är underbara och man vill verkligen inte att det ska ta slut. Jag gillar även blandningen av olika segment. Ibland pratar om saker som känns, ibland om saker som Pia har stickat, de intervjuar inspirerande personer, och mycket mycket annat. Pia har också börjat sälja sina egna mönster, och precis som hos Maria tycker jag att det är spännande att höra om skapandeprocessen. Nu har Pia och Dennis nyligen flyttat till Gotland, och jag ser fram emot att få se hur de har det där i nästa avsnitt. Tycker att alla ska titta på och inspireras av det här underbara paret!

Vilka podcaster tittar ni på? Tipsa gärna!

Ha en trevlig fredag!

Advertisements

4 thoughts on “Stickning på youtube

  1. Hej!

    Jag tittar på två av de tre du tipsade om, Stitches in sweden och Kammebornia. Tittar även på Hey sister podcast, The grocery girls och En pod om garn 🙂 Älskar själva communityn och är själv en del av den då jag har en egen pod 🙂

    Ha en bra helg!
    /Anna

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s